Αρχική » Βουλή: Ψηφίστηκαν το νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο και η τροπολογία για το «Καλάθι του Αι Βασίλη»

Βουλή: Ψηφίστηκαν το νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο και η τροπολογία για το «Καλάθι του Αι Βασίλη»

by billakos

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ χθες Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής (φωτογραφία από Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης, επάνω) η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του Ελληνικού Κτηματολογίου: Διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων στις μεταγραφές ακινήτων».

Με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε το «Καλάθι του Αι Βασίλη»

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. Υπέρ της αρχής του τάχθηκε μόνο η ΝΔ. Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας καταψήφισαν ενώ το ΠΑΣΟΚ-Κ.Α. μαζί με την Ελληνική Λύση και τους Σπαρτιάτες ψήφισαν «παρών».

Με μεγάλη πλειοψηφία και με τη στήριξη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης, υπερψηφίστηκε η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης για το «Καλάθι του Αι Βασίλη», με παιχνίδια σε προσιτές τιμές, που ξεκινά από τις 15 Δεκεμβρίου.

ΚΚΕ, Σπαρτιάτες και Νίκη την καταψήφισαν, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας ψήφισαν «παρών», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Το «καλάθι» με τα παιχνίδια

Το φετινό καλάθι θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Δεκεμβρίου 2023 έως και τις 10 Ιανουαρίου 2024 και σε αυτό θα είναι υποχρεωμένες να τοποθετήσουν τα προϊόντα τους οι επιχειρήσεις με τζίρο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα περιλαμβάνει θα είναι: επιτραπέζια, κούκλες, κουκλόσπιτα, βρεφικά, φιγούρες δράσης, κατασκευών, οχήματα, τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά, αθλητικά, λούτρινα αλλά και μουσικά.

Τα προϊόντα θα φέρουν σήμα για να είναι διακριτά εντός του καταστήματος, ενώ κάθε αλυσίδα θα είναι υποχρεωμένη να έχει τουλάχιστον ένα είδος από κάθε κατηγορία και τα καλάθια των επιχειρήσεων θα αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-katanalotis.

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ