Αρχική » JPMorgan: Μην αγοράζετε ευρωπαϊκές μετοχές πολυτελείας… ακόμα

JPMorgan: Μην αγοράζετε ευρωπαϊκές μετοχές πολυτελείας… ακόμα

by billakos

Είναι πολύ νωρίς για να ενθουσιαστείτε με την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών μετοχών πολυτελείας, σύμφωνα με τους αναλυτές της JPMorgan Chase, οι οποίοι παρέδωσαν την έκτη υποβάθμιση της LVMH, ηγέτη του κλάδου, μέσα σε τρεις μήνες.

Οι επενδυτές είναι καλύτερα να αντέξουν μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2024, έγραψε σε ενημερωτικό σημείωμα την Τετάρτη η αναλύτρια της JPMorgan Κιάρα Μπατιστίνι, μειώνοντας την LVMH σε ουδέτερη θέση.

«Βλέπουμε λίγα περιθώρια για να κυνηγήσουμε τον κλάδο βραχυπρόθεσμα», έγραψε η Μπατιστίνι. Ενώ οι μετοχές πολυτελείας έχουν επιστρέψει κάποια κέρδη από το καλοκαίρι, η αναλύτρια  είναι επιφυλακτική δεδομένης της έλλειψης αναβαθμίσεων κερδών και των ακόμη ακριβών αποτιμήσεων.

Μετά από λίγους δύσκολους μήνες λόγω των ανησυχιών για την εξασθένιση της ζήτησης, οι μετοχές πολυτελείας έχουν σημειώσει ράλι από τα τέλη Οκτωβρίου, με έναν δείκτη να παρακολουθεί τον κλάδο ανοδικά σχεδόν κατά 10%. Τα κέρδη συνεχίστηκαν την Τετάρτη, με την LVMH να αντιστρέφει μια πτώση σχεδόν 2% στο άνοιγμα για διαπραγμάτευση ελαφρώς υψηλότερα.

Η JPMorgan εξακολουθεί να είναι θετική όσον αφορά τους κατασκευαστές κοσμημάτων υψηλού επιπέδου, με τη Richemont να είναι η μοναδική μετοχή πολυτελείας του μεσίτη που είναι «υπέρβαρη». Η Μπατιστίνι συνιστά επίσης στους επενδυτές να παραμείνουν στις φίρμες  ονόματα αθλητικών ενδυμάτων όπως η Adidas και η JD Sports Fashion.

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ