Αρχική » Σάκης Τζήμας: Δεν πρέπει να εξετάζουμε τη νομοθεσία υπό το πρίσμα των καλών που θα επιφέρει αν εφαρμοστεί σωστά, αλλά υπό το πρίσμα των δεινών που θα επιφέρει αν εφαρμοστεί λάθος.

Σάκης Τζήμας: Δεν πρέπει να εξετάζουμε τη νομοθεσία υπό το πρίσμα των καλών που θα επιφέρει αν εφαρμοστεί σωστά, αλλά υπό το πρίσμα των δεινών που θα επιφέρει αν εφαρμοστεί λάθος.

by billakos

Το επόμενο διάστημα θα γίνει κατανοητώ ότι το Νομοσχέδιο θα είναι μια νέα προσπάθεια εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης προκειμένου να εξοντωθούν οι ανθρώπινες αξίες. Πόσες φορές αθώοι δεν καταδικάστηκαν άδικα, πόσες φορές δεν συνελήφθησαν άνθρωποι ως ύποπτοι άλλα απεδείχθει εκ των υστέτων ότι ήταν αθώοι ή ακόμη με Αναίρεση και δεύτερη δίκη στο Εφετείο αθωώθηκαν.

Η βραδύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης έχει τις ρίζες της σε πολλές αιτίες ΚΑΙ δεν είναι αυτές που ο Υπουργός Δικαιοσύνης υποστηρίζει. Η ενσωμάτωση νέων θεσμών σε ένα απροετοίμαστο κράτος που ψηφίζει νομοσχέδια χωρίς να υπάρχουν υποδομές και προφανώς για την δημιουργία εντυπώσεων θα δημιουργήσει περεταίρω προβλήματα στην απονομή της δικαιοσύνης. Η σωστή αντιμετώπιση των εγκλημάτων είναι η πρόληψη τους είναι η μέριμνα της πολιτείας είναι η αναμόρφωση των κοινωνικών δομών που αποσκοπούν στην πρόληψη της και όχι στην προστασία των θυμάτων με τέτοια νομοσχέδια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ