Αρχική » Αυγενάκης: Εξοικονόμηση πόρων από τη σωστή αξιοποίηση της περιουσίας του ΥπΑΑΤ

Αυγενάκης: Εξοικονόμηση πόρων από τη σωστή αξιοποίηση της περιουσίας του ΥπΑΑΤ

by billakos

Η σωστή αξιοποίηση της εξαιρετικά μεγάλης περιουσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των εποπτευόμενων από αυτό φορέων με στόχο την εξοικονόμηση πόρων, αποτελεί στόχος του υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη, όπως ο ανέφερε κατά την επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) στο Ηράκλειο, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Νεκτάριο Βιδάκη.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην περιουσία των περίπου 20 στρεμμάτων που φιλοξενούν υπηρεσίες του υπουργείου και του ΕΛΓΟ Δήμητρα. «Μέσα σε αυτή την έκταση υπάρχουν θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, άλλες εγκαταλελειμμένες και κάποιες άλλες εκσυγχρονισμένες , αλλά και μια κτιριακή εγκατάσταση η οποία στην ουσία φιλοξενεί ελάχιστες από τις υπηρεσίες του υπουργείου και του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, που μπορούν αν αξιοποιηθούν σωστά, να αποτελέσουν ένα κέντρο για όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου μας, με στόχο να εξυπηρετήσουμε τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα, στο νομό αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη» είπε ο κ. Αυγενάκης.

Στόχος η εξηπηρέτηση των παραγωγών του πρωτογενή τομέα σε ολόκληρη την Κρήτη

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΕΘΙΑΓΕ στο Ηράκλειο

«Σωστή αξιοποίηση και δουλειά»

Επισήμανε ακόμη ότι αυτή η διασπορά υπηρεσιών δημιουργεί έξοδα και επιπλέον δαπάνες, τονίζοντας ότι «πρέπει να γίνει σωστή αξιοποίηση και δουλειά, η οποία ξεκινάει αμέσως».

Ο ΥπΑΑΤ γνωστοποίησε ότι ήδη έδωσε εντολή στον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ Νεκτάριο Βιδάκη να συγκεντρώσει ό,τι σχέδια υπάρχουν, προκειμένου ταχύτατα να προχωρήσει αφενός μεν ο εκσυγχρονισμός της κτιριακής εγκατάστασης και αφετέρου η έρευνα για τις υπηρεσίες σε επίπεδο νομού και πόλης «και πως αυτές μπορούν να φιλοξενηθούν σωστά και οργανωμένα, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, με τις απαραίτητες πιθανόν προσθήκες που μπορεί να υπάρξουν».

Τέλος ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι «είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα βήμα, έτσι ώστε στο Ηράκλειο να λειτουργήσουν σωστά οι υπηρεσίες του υπουργείου αλλά και των εποπτευόμενων φορέων».

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ