Αρχική » Κορύφωση των τουριστικών ταξιδιών στην ΕΕ τον Δεκέμβριο

Κορύφωση των τουριστικών ταξιδιών στην ΕΕ τον Δεκέμβριο

by billakos

Περίπου 92 εκατομμύρια τουριστικά ταξίδια πραγματοποιήθηκαν από τους κατοίκους της ΕΕ τον Δεκέμβριο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί  στο 8,6% του συνόλου των ταξιδιών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του εν λόγω έτους.

Με διαφορά, τα περισσότερα εκ των 92 εκατομμυρίων, αφορούν ταξίδια εσωτερικού. Συγκεκριμένα, τα 73 εκατομμύρια ταξίδια πραγματοποιήθηκαν εντός των εθνικών συνόρων των ταξιδιωτών. Επιπλέον, 19 εκατομμύρια πραγματοποιήθηκαν στο εξωτερικό, που σε ποσοστό αντιστοιχεί στο 7,1% των συνολικών ταξιδιών στο εξωτερικό (2022).

Η διαχρονική παράδοση προτίμησης των εγχώριων ταξιδιών κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών και της περιόδου των Χριστουγέννων προκαλεί μια ορατή κορύφωση στους κάπως υποτονικούς χειμερινούς μήνες. Τον Δεκέμβριο του 2022, ο αριθμός των ταξιδιών εσωτερικού ήταν σχεδόν 4 φορές υψηλότερος από τον αριθμό των ταξιδιών εξωτερικού (τους υπόλοιπους μήνες του έτους, ο αριθμός των ταξιδιών εσωτερικού ήταν κατά μέσο όρο 3 φορές υψηλότερος από τον αριθμό των ταξιδιών εξωτερικού).

Η θέση της Ελλάδας

Η αύξηση των ταξιδιών εσωτερικού κατά την περίοδο του τέλους του έτους οφείλεται κυρίως στα άτομα που επισκέπτονται φίλους και συγγενείς. Αυτός ήταν ο σκοπός που αναφέρθηκε για περισσότερα από τα μισά ταξίδια εσωτερικού τον Δεκέμβριο (ενώ τους άλλους μήνες του έτους, ο σκοπός αυτός αντιστοιχούσε περίπου σε 1 στα 3 τουριστικά ταξίδια).

Εξετάζοντας τα δεδομένα ανά χώρα, οι κάτοικοι της Ρουμανίας ξεχωρίζουν με τα περισσότερα ταξίδια (2022) να πραγματοποιούνται τον Δεκέμβριο (17,1%). Ακολουθούν οι κάτοικοι της Βουλγαρίας (12,5%) και της Μάλτας (11,8%). Αντίθετα, τα ταξίδια κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου αντιπροσωπεύουν το 5,2% των συνολικών ταξιδιών των κατοίκων της Ελλάδας, το 6% των ταξιδιών των κατοίκων της Λιθουανίας και το 6,4% των ταξιδιών των κατοίκων της Σουηδίας.

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ