Κοινωνική Κατοικία: Τα στεγαστικά δάνεια που δόθηκαν από τις τράπεζες και εφόσον αυτές ανακεφαλαιοποιήθηκαν, τα στεγαστικά κόκκινα δάνεια πρέπει να εμπίπτουν σε ειδική μεταχείριση από την Κυβέρνηση και τους Δικαστές.
Κανένας νόμος ΔΕΝ μπορεί να υπερίσχυσή μπροστά στις κοινωνικές αδικίες, πόσο δε μάλλον όταν αυτές δημιουργήθηκαν από τα λάθη των ίδιων των πολιτικών, μερίδιο εδώ είχε και η Ελληνική Δικαιοσύνη που ΔΕΝ επέδειξε την ίδια αποφασιστικότητα ΟΤΑΝ κατασπαταλήθηκε το Δημόσιο χρήμα.
Αντίθετα για τα funds τις τράπεζες η Ολομ. Αρείου Πάγου σε ταχύτατο χρόνο έκδωσε την 1/2023 απόφαση. Άλλωστε δεν μπορείς το 2015 ψηφίζεις τον νόμο 4354/2015 για τα κόκκινα δάνεια ενώ υπήρχε ο ν.3156/2003 περί τιτλοποίησης ΚΑΙ να λύνεις όλα αυτά το 2023 μετά από 8 περίπου χρόνια. Άλλωστε οι τραπεζίτες δεν ήθελαν επ’ ουδενί να εφαρμοστεί αυτή η διάταξη. Όχι μόνον επειδή θα καθυστερούσε τις διαδικασίες τιτλοποίησης και πώλησης δανείων, αλλά και γιατί τα funds (δηλαδή κάποιες εταιρείες-θυρίδες στην Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο με πολύ χαμηλό μετοχικό κεφάλαιο) ήταν στην πραγματικότητα οι ίδιοι και οι φίλοι τους.
Ήθελαν να αγοράσουν τα δάνεια πολύ φτηνά, αλλά θα έπρεπε να παρακάμψουν την διαδικασία ρύθμισης.
Όλες λοιπόν οι μεταβιβάσεις έγιναν με τον Ν. 3156 /2003, που δεν προβλέπει προηγούμενη κλήση του δανειολήπτη για ρύθμιση. Χρειάζεται λοιπόν πλέον με όλα αυτά τα λάθη μια συνολική διαχείριση του “κόκκινου” ιδιωτικού χρέους.