Αρχική » Νέο μπλόκο αγροτών στην Εθνική Οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης – Άναψαν φωτιά σε άχυρα

Νέο μπλόκο αγροτών στην Εθνική Οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης – Άναψαν φωτιά σε άχυρα

by billakos

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τη δικαίωσή τους οι αγρότες σχηματίζοντας διάφορα μπλόκα στην επικράτεια και αποκλείοντας δρόμους.

Το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου αγρότες από το μπλόκο των Σερρών, απέκλεισαν με τρακτέρ τους την Εθνική Οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Στρυμονικού. Ο αποκλεισμός του δρόμου, σύμφωνα με το thestival.gr,  ήταν συμβολικός διήρκεσε για μερικά λεπτά.

Όπως διακρίνεται οι αγρότες άναψαν φωτιά και έκαψαν άχυρα.

Δείτε φωτογραφίες:

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες

Προσέρχονται με κόκκινες γραμμές οι αγρότες στη συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές με σκοπό να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους θα προσέλθει στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η 15μελής αντιπροσωπεία των αγροτών που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο στόχος των αγροτών είναι να εκπροσωπηθούν όλες οι περιοχές και όλοι οι κλάδοι του πρωτογενούς τομέα. Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθούν έξι άτομα από τον Έβρο και τη Μακεδονία, έξι από Θεσσαλία και Μαγνησία, δύο από Στερεά Ελλάδα και ένα από Πελοπόννησο, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Και σήμερα Σάββατο αναμένονται κινητοποιήσεις των αγροτών στη χώρα – «Θα κλείσουμε όλη τη χώρα αν δεν έρθουν οι κατάλληλες απαντήσεις», διαμηνύουν

Ένα σημείο που οι αγρότες είναι ανυποχώρητοι είναι το κόστος παραγωγής. Θα επιμείνουν στο αίτημα για αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία και για φθηνό αγροτικό ρεύμα με τιμή 7 λεπτά στην κιλοβατώρα, από τα 15 λεπτά που βρίσκεται τώρα, και στις κατώτατες εγγυημένες τιμές των προϊόντων τους.

«Εάν την Τρίτη που θα γίνει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό δεν έρθουν οι κατάλληλες απαντήσεις που περιμένουμε, όλοι θα φτάσουμε στο σημείο να κλείσουμε όλη τη χώρα», λένε οι αγρότες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσέλθει στο ραντεβού με τους αγρότες την Τρίτη με διάθεση να βρεθούν λύσεις στα προβλήματά τους, κάτι που έως σήμερα δεν το έχει καταφέρει, καθώς όσα μέτρα έχουν ληφθεί χαρακτηρίστηκαν ως ασπιρίνη στα σημαντικά θέματα που ταλανίζουν τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα.

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ