Αρχική » Φέτα από… χρυσάφι – Τιμές από 12 έως 15 ευρώ το κιλό

Φέτα από… χρυσάφι – Τιμές από 12 έως 15 ευρώ το κιλό

by billakos

Αδειάζει τα πορτοφόλια η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια, την στιγμή που οι αγρότες ενισχύουν τα μπλόκα και ετοιμάζονται για «απόβαση» στην Αττική. Ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, Παύλος Σατολιάς, μίλησε για την ακρίβεια στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για το πώς έφτασε η κατάσταση σε αυτό το σημείο με τιμές που αγγίζουν ακόμη και τα 15 ευρώ το κιλό.

«Το λάδι φέτος είναι εκτός συζήτησης, το θέμα είναι να δούμε πως θα επανέλθουμε. Πολλοί φίλοι μου αγρότες που πουλούσαν λάδι, δεν έχουν ούτε για τους ίδιους. Έγινε ένα παγκόσμιο φαινόμενο, σε Ιταλία Ισπανία, σε εμάς, με την ακαρπία που εκτίναξε τις τιμές. Στα άλλα προϊόντα, πολλοί πωλούν λάδι και δεν είναι λάδι, ή πωλούν φέτα και δεν είναι φέτα.  Εδώ πρέπει να έχουμε ένα σοβαρό κράτος που να έχει έναν μηχανισμό που θα λειτουργεί αποτρεπτικά. Όχι με πρόστιμα αλλά πχ αφαίρεση της άδειας του μεταποιητηρίου της βιομηχανίας ή της προώθησης στην αγορά αν είναι εταιρεία και δεύτερον δημοσιοποίηση των ονομάτων των εταιρειών που αισχροκερδούν. Αυτό ζητάμε διαχρονικά», είπε αρχικά.

«Πέρα από την αισχροκέρδεια είναι και η παράνομη ελληνοποίηση προϊόντων. Στη φέτα τον τελευταίο 1,5 χρόνο δεν έχουμε ανατιμήσεις αλλά έχει παραμείνει η τιμή στα ύψη. Έχουμε φέτα με 10,5 ευρώ το κιλό -12 ευρώ και έχουμε και φέτα με 14-15 ευρώ το κιλό συσκευασμένη. Ο καταναλωτής λοιπόν πρέπει να διαλέξει για το τι φέτα θα επιλέξει. Δεν είναι όπως τα απορρυπαντικά», συμπλήρωσε ο κ. Σατολιάς.

Ικανοποιήθηκαν οι αγρότες;

Σύμφωνα με τον κ. Σατολιά, «Έχουμε έναν ανοιχτό διάλογο με τον πρωθυπουργό. Δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά μας, και θα κινητοποιηθούμε την Τρίτη και θα είμαστε εκεί σε μία ειρηνική διαδήλωση για να μιλήσουμε για το αγροτικό ζήτημα, το υψηλό κόστος και πάντα οι αγρότες να έχουν προϋποθέσεις για να παράγουν.

Η τιμή του πετρελαίου μάλιστα έχει ξεφύγει είναι ένα σοβαρό κόστος. Πήραμε κάτι αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Πρέπει να γίνει μία γενναία μείωση του φόρου για να μπορεί να ανταπεξέλθει ο αγρότης».

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ