Αρχική » Σκαρφαλώνουν οι τιμές των καυσίμων – Ακουμπά τα 2 ευρώ η βενζίνη

Σκαρφαλώνουν οι τιμές των καυσίμων – Ακουμπά τα 2 ευρώ η βενζίνη

by billakos

Στο 1,90 ευρώ ανά λίτρο διαμορφώνεται η μέση τιμή λιανικής πώλησης καυσίμων για όλη την Ελλάδα σύμφωνα με το τελευταίο δελτίου του «Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων».

Μετά από μια περίοδο σχετικής σταθερότητας, το τελευταίο διάστημα, οι τιμές έχουν αρχίσει να «τσιμπάνε» ακουμπώντας ή ακόμα και ξεπερνώντας με τα δύο ευρώ σε περιοχές εκτός Αττικής.

Ξεπέρασε τα δύο ευρώ η τιμή της βενζίνης σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Συγκεκριμένα, το κοντέρ έγραψε δύο στο νομό Κυκλάδων και Δωδεκανήσων ενώ στην Αττική κινήθηκε λίγο κάτω από το 1,90 για την απλή αμόλυβδη.

Με βάση τη μέση τιμή και συγκρίνοντας τις τιμές ένα μήνα πριν η διαφορά είναι στα +8,5 λεπτά το λίτρο.

Οι τιμές στις διεθνείς αγορές

Στις διεθνείς αγορές, κοντά στα υψηλά τριών εβδομάδων κινούνται για μία ακόμα ημέρα οι τιμές του πετρελαίου, λόγω των αυξημένων εντάσεων στη Μέση Ανατολή και της ανάκαμψης της ζήτησης στην Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent υποχώρησαν κατά 11 σεντς στα 83,45 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) για παράδοση Απριλίου μειώθηκε κατά 11 σεντς στα 78,35 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο του Μαρτίου με το WTI αυξήθηκε κατά 36 σεντς στα 79,55 δολάρια το βαρέλι.

Diesel κίνησης και πετρέλαιο θέρμανσης

Σύμφωνα πάντα με το «Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων» η μέση τιμή στο diesel κίνησης διαμορφώθηκε στα 1,742 ευρώ το λίτρο ενώ ένα μήνα πριν ήταν 9,6 λεπτά φθηνότερο.

Μικρότερη αύξηση παρατηρείται στο πετρέλαιο θέρμανσης γεγονός που αποδίδεται στον σχετικά καλό καιρό. Συγκεκριμένα, η μέση τιμή είναι στα 1,346 ευρώ λίτρο, ενώ πριν ένα μήνα ήταν στα 1,288 ευρώ το λίτρο.

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ