Αρχική » Στα ύψη η τιμή του ελαιόλαδου – «Η χρονιά που θα ακολουθήσει δεν φαίνεται ιδιαίτερα αισιόδοξη»

Στα ύψη η τιμή του ελαιόλαδου – «Η χρονιά που θα ακολουθήσει δεν φαίνεται ιδιαίτερα αισιόδοξη»

by billakos

Πολύ υψηλή παραμένει η τιμή του ελαιολάδου στη λιανική αγορά παρά τα νέα μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση -για ακόμη μια φορά- για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Για την υψηλή τιμή του ελαιόλαδου που εξακολουθεί να παρατηρείται στα σούπερ μάρκετ μίλησε στο MEGA ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών «Νηλέας» Μεσσηνίας Γιώργος Κόκκινος.

«Η χρονιά που θα ακολουθήσει δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη»

«Πρόκειται για ένα περίπλοκο θέμα, καθώς υπάρχουν διαφορετικές ποιότητες στο ελαιόλαδο. Στην ουσία αυτό που συμβαίνει με το ελαιόλαδο είναι ότι επειδή επηρεάζεται από την κλιματική κρίση επηρεάζεται και η παραγωγή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κόκκινος.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Κόκκινος συμπλήρωσε ότι και φέτος μάλλον τα πράγματα δεν θα πάνε και πολύ καλά με τη παραγωγή.

«Κι εμείς είχαμε χαμηλή παραγωγή και η Ιταλία είχε χαμηλή παραγωγή και η χρονιά που θα ακολουθήσει δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη. Δεν νομίζω οι τιμές να είναι πιο πάνω, γιατί από εκεί και πέρα κλονίζεται όλο το σύστημα. Πιστεύω ότι έχουμε φτάσει ένα ταβάνι. Οι τιμές είναι από 8,70 ευρώ έως 9 ευρώ -για το εξαιρετικά παρθένο», κατέληξε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών «Νηλέας» Μεσσηνίας.

Όσον αφορά τα φαινόμενα αισχροκέρδειας ο Γιώργος Κόκκινος απάντησε με την παροιμία «ο λύκος στην αναμπουμπούλα φαίνεται».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ