Αρχική » Σάκης Τζήμας: Έσωσε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Θεσσαλίας. Διπλή δικαστική και εξωδικαστική επιτυχία έναντι των τραπεζών, funds και servicers

Σάκης Τζήμας: Έσωσε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Θεσσαλίας. Διπλή δικαστική και εξωδικαστική επιτυχία έναντι των τραπεζών, funds και servicers

by billakos

Ήταν γνωστή η περιπέτεια μιας εκ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα της Μαγνησίας. Μιας επιχείρησης με 100 θέσεις εργασίας και που αναβάθμισε τον τόπο, ενισχύοντας την τοπική και όχι μόνο οικονομία. Η Διεθνής Χρηματοπιστωτική Κρίση του 2007-2008 ήταν μια παγκόσμια κατάσταση βαριάς οικονομικής ύφεσης στον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό και τραπεζικό τομέα, με γενεσιουργό χώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής η οποία κτύπησε την χώρα μας που έφτασε στην κυριολεξία στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.

Αποτέλεσμα της κρίσης ήταν ακόμη και οι γνωστότερες επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο και πολλές άλλες να παλεύουν για την επιβίωσή τους. Έτσι και η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν θα μπορούσε να αποφύγει τις συνέπειες της κρίσης, προσπαθώντας να βρει λύσεις αναθέτοντας τις υποθέσεις δανεισμού της και της διάσωσής της σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία των Αθηνών λαμβάνοντας ταυτόχρονα ανεκπλήρωτες υποσχέσεις των τοπικών αρχόντων πολιτικών και όχι μόνο τα γνωστά σε όλους μας ( θα θα θα θα θα).

Η έλευση του Σάκη Τζήμα ως προέδρου του ιστορικού ποδοσφαιρικού συλλόγου της προσφυγικής ομάδας Νίκης Βόλου και η γνωστή επιτυχημένη πορεία του ως συμβούλου τραπεζοασφαλιστικών νομικής προστασίας και όχι μόνο σε συνδυασμό με την προδιαγεγραμμένη αποτυχία και εκ των λάθος χειρισμών, η επιχείρηση όδευε προς κατάσχεση. Σαν από μηχανής Θεός ο έμπειρος Σ.Τζήμας με την ομάδα του ανέλαβε να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Πολλές οι αμφισβητήσεις από τους νομικούς κύκλους της περιοχής τους πολιτικούς, ακόμη και από μικρομετόχους της ίδιας της επιχείρησης που στην ουσία συνέχιζαν να κάνουν ζημιά είτε ηθελημένα είτε άθελα.

Η στρατηγική όμως του έμπειρου Σ.Τζήμα δεν επέτρεψε να συμβεί αυτό, μολονότι έσκαβαν και στο ίδιο τον λάκκο και στην επιχείρηση. Κόντρα σε όλα αυτά στην ήδη δύσκολη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί αφού είχαν χαθεί σημαντικές δίκες από τα μεγάλα γραφεία των Αθηνών και μεγαλοδικηγόρων της περιοχής, με σταθερά βήματα ο Σ.Τζήμας και οι συνεργάτες του κατάφεραν να ανατρέψουν όλα αυτά και να γίνει πλέον μια βιώσιμη επιχείρηση με πολύ μεγάλο αγώνα και κόντρα ακόμη και στον covid-19 που έπληξε για ακόμη μια φορά τις επιχειρήσεις.

Όπως πλέον με βεβαιότητα δηλώνει ο ίδιος ο Σ.Τζήμας τα λάθη ήταν πολλά και από όσους είχαν χειριστή τις υποθέσεις των δανείων και όχι μόνο αφού εντοπίστηκαν λάθη και από τους ίδιους τους επιχειρηματίες , όσο για τις υποσχέσεις πολιτικών κλπ. , ούτε καν τις λάμβανε υπόψιν του ο Σ.Τζήμας. Δόθηκαν μεγάλες μάχες σε δικαστικές αίθουσες στον Βόλο στην Αθηνά και σε ποινικό επίπεδο αφού η ομάδα του Σ.Τζήμας πίστευε και δικαιώθηκε με δικαστική βούλα ότι πέρα από όλα τα funds είναι παράνομα μη πράττοντας όσα ορίζει το άρθρο 925 ΚΠολΔ παρ.1 δημιουργώντας μάλιστα για το ζήτημα αυτό νομολογία. Τα funds μη μπορώντας να αντιμετωπίσουν την ομάδα του Σ.Τζήμα υπέκυψαν ΚΑΙ την 08-03-2024 συντάχθηκε Ιδιωτικό Συμφωνητικό με κούρεμα των δανείων της τάξεως του 85%, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς έως τώρα στην Ελλάδα. Την Τετάρτη 13-03-2024 στην εκπομπή του Δώσε Λύση που μεταδίδεται από την τηλεόραση του ASTRA στις 22:30 δείτε το χρονικό των υποθέσεων αυτών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ