Αρχική » Ο πρώτος επικεφαλής AI σε επενδυτική τράπεζα

Ο πρώτος επικεφαλής AI σε επενδυτική τράπεζα

by billakos

Η Morgan Stanley, η γνωστή επενδυτική τράπεζα προήγαγε ένα στέλεχος τεχνολογίας στο τμήμα διαχείρισης πλούτου της προκειμένου να γίνει ο πρώτος επικεφαλής της τράπεζας για την Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) σε όλη την εταιρεία, σύμφωνα με το CNBC.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα αναβαθμίζει τον Τζέφ ΜακΜιλαν , έναν βετεράνο της τράπεζας με έδρα τη Νέα Υόρκη, για να βοηθήσει στην καθοδήγηση της εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης σε ολόκληρη την εταιρεία, σύμφωνα με ένα υπόμνημα που εστάλη την Πέμπτη.

«Στο νέο του ρόλο, ο Jeff θα συντονίζει όλη την εταιρεία για να διασφαλίσει ότι έχουμε την κατάλληλη στρατηγική και διακυβέρνηση για την τεχνητή νοημοσύνη.

Με τον τρόπο αυτό, θα συνεργαστεί με τις επιχειρηματικές μονάδες και τους τομείς υποδομής για τον εντοπισμό και την ιεράρχηση των ευκαιριών ΤΝ, θα βοηθήσει στην τοποθέτηση της εταιρείας στη ροή της ανάπτυξης ΤΝ σε ολόκληρο τον κλάδο και θα διασφαλίσει ότι η Morgan Stanley θα συνεχίσει να είναι ένας αξιοσέβαστος καινοτόμος φορέας στον τομέα της ΤΝ», αναφέρεται στο υπόμνημα .

Η κίνηση αυτή δείχνει την αυξανόμενη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η οποία προκλήθηκε από την αλματώδη άνοδο των εργαλείων γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης που δημιουργούν απαντήσεις που μοιάζουν με ανθρώπινες απαντήσεις σε ερωτήματα.

Ενώ οι εταιρείες της Wall Street μείωσαν ευρέως τις θέσεις εργασίας πέρυσι, ανταγωνίστηκαν για την κάλυψη χιλιάδων θέσεων τεχνητής νοημοσύνης, αποσπώντας υπαλλήλους η μία από την άλλη.

Τον Ιούνιο, η JPMorgan όρισε την Teresa Heitsenrether ως επικεφαλής δεδομένων και ανάλυσης, υπεύθυνη για την υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης, (ΤΝ). Στην Goldman Sachs, ο επικεφαλής πληροφορικής Marco Argenti θεωρείται ο κύριος υποστηρικτής της Τ Ν.

O Jeff McMillan, o επικεφαλής του τομέα τεχνητής νοημοσύνης στην JP Morgan

Ο Jeff McMillan είναι Διευθύνων Σύμβουλος, Chief Analytics & Data Officer για τη Morgan Stanley Wealth Management, όπου είναι υπεύθυνος για όλες τις πτυχές της στρατηγικής της Wealth Management για την αξιοποίηση της ανάλυσης, των δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης για την προώθηση της ανάπτυξης και της αποτελεσματικότητας σε ολόκληρη την εταιρεία.

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ