Αρχική » ΓΣΕΒΕΕ: Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν φτάνει – Αναγκαία τα μέτρα μείωσης του λειτουργικού κόστους των ΜμΕ

ΓΣΕΒΕΕ: Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν φτάνει – Αναγκαία τα μέτρα μείωσης του λειτουργικού κόστους των ΜμΕ

by billakos

Η αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ήταν απαραίτητη, «κυρίως για την ενίσχυση του εισοδήματος των χαμηλόμισθων εργαζομένων, των οποίων το εισόδημα επηρεάζεται περισσότερο από τον επίμονο πληθωρισμό», τονίσει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της, «προκειμένου η αύξηση που αποφασίστηκε να έχει αξία, είναι αναγκαίο να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για τη συγκράτηση των τιμών».

«Αναγκαία είναι, επίσης, και η λήψη μέτρων για τη μείωση του κόστους λειτουργίας των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που τα τελευταία δύο έτη έχει αυξηθεί κατά 35%, καθώς και μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους», σημειώνει.

«Η αρμοδιότητα για τον καθορισμό του κατώτατου να επιστρέψει στους Κοινωνικούς Εταίρους»

Και αναφέρει πως «τέτοια θα μπορούσαν να είναι η πλήρης κατάργηση τους τέλους επιτηδεύματος, η ρεαλιστική ρύθμιση των οφειλών, η μείωση των έμμεσων φόρων, ο περιορισμός των ειδικών φόρων και τελών, η επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τα εισοδήματα που αποκτώνται από επιχειρηματική δραστηριότητα και βέβαια η απόσυρση της τεκμαρτής φορολόγησης των ατομικών επιχειρήσεων, η οποία θα τις επιβαρύνει έτι περαιτέρω, καθώς συνδέεται άμεσα με το ύψος του κατώτατου μισθού».

Η ΓΣΕΒΕΕ, τέλος, επαναλαμβάνει την πάγια θέση της, ότι «η αρμοδιότητα για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού θα πρέπει να επιστρέψει στους Κοινωνικούς Εταίρους».

«Η διοικητική διαδικασία καθορισμού του κατώτατου μισθού, η οποία αντικατέστησε τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και την έκταση της ΕΓΣΣΕ, εκτός ότι εμπεριέχει μια στείρα διαδικασία κοινωνικού διαλόγου, αποτελεί συστηματικά και προϊόν πολιτικής εργαλειοποίησης», τονίζει χαρακτηριστικά.

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ