Αρχική » Κρήτη: Ανδρας στον Άγιο Νικόλαο απειλούσε να αυτοπυρποληθεί λόγω χρεών

Κρήτη: Ανδρας στον Άγιο Νικόλαο απειλούσε να αυτοπυρποληθεί λόγω χρεών

by billakos

Συναγερμός σήμανε το πρωί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, καθώς ένας άνδρας (εικόνα πάνω από cretapost) απειλούσε να αυτοπυρποληθεί καθώς αδυνατούσε να πληρώσει το μεγάλο ποσό που χρωστά στην επιχείρηση.

Όπως μεταδίδει το cretapost, σήμερα το πρωί ο 63χρονος γέμισε ένα μπιτόνι με βενζίνη και πήγε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ που βρίσκονται στα Λακώνια του Αγίου Νικολάου και απειλούσε πως θα αυτοπυρποληθεί.

Σήμερα το πρωί, του επιβλήθηκε διακοπή ρεύματος, για ένα μεγάλο χρέος που όπως ο ίδιος λέει, αναγνωρίζει ότι έχει προς τη ΔΕΗ, αλλά αδυνατεί να πληρώσει

Στο σημείο έσπευσαν ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. που καθησύχασαν τον απελπισμένο άνδρα πείθοντάς τον να αφήσει το μπιτόνι και να κατέβει να συζητήσουν.

Απελπιστική κατάσταση

Όπως δήλωσε ο άντρας στο Cretalive, η σύζυγος του είναι διαβητική και καρδιοπαθής και χωρίς ρεύμα δεν μπορεί να λαμβάνει οξυγόνο.

Ωστόσο, σήμερα το πρωί, του επιβλήθηκε διακοπή ρεύματος, για ένα μεγάλο χρέος που όπως ο ίδιος λέει, αναγνωρίζει ότι έχει προς τη ΔΕΗ, αλλά αδυνατεί να πληρώσει.

Το χρέος αυτό που συσσωρεύτηκε τα τελευταία 2-3 χρόνια, αγγίζει περίπου τις 10.000 ευρώ ενώ εργάζεται μόνον εκείνος σε μία εταιρεία καθαρισμού και είναι αδύνατον να το καλύψει, ακόμη και με διακανονισμό, σε ποσοστό 70% που του ζητήθηκε.

«Το μόνο που θέλω είναι να έχω μία επικοινωνία με τον Προϊστάμενο της ΔΕΗ στο ν. Λασιθίου. Δεν με δέχονται καν. Δεν θέλουν ούτε να μου μιλήσουν! Η γυναίκα μου πρέπει να είναι στο οξυγόνο πολλές ώρες στη διάρκεια της μέρας. Χωρίς ρεύμα κινδυνεύει», τόνισε ο κ. Νίκος που, όπως είπε, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο.

Μετά από διαπραγματεύσεις με την Αστυνομία, η διαμαρτυρία του έλαβε τέλος, ενώ σε συνεννόηση με τον τοπικό διευθυντή της ΔΕΗ θα αναζητηθεί λύση.

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ