Αρχική » «Αναζητήστε τους καλύτερους συναδέρφους και όχι…» – Συμβουλές από έναν πρώην μαθητευόμενο του Steve Jobs

«Αναζητήστε τους καλύτερους συναδέρφους και όχι…» – Συμβουλές από έναν πρώην μαθητευόμενο του Steve Jobs

by billakos

Ο Chet Kapoor είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης DataStax και έχοντας διαγράψει μια λαμπρή πορεία στη Silicon Valley έχει να δώσει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στους απόφοιτους των πανεπιστημίων και γενικότερα σε όσους αναζητούν εργασία.

Ο Kapoor ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή από την εταιρεία λογισμικού NeXT του Steve Jobs το 1986 και στη συνέχεια έγινε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης API Apigee, η οποία εξαγοράστηκε από την Google σε μια συμφωνία ύψους 625 εκατομμυρίων δολαρίων το 2016.

Σήμερα με όλη την παραπάνω εμπειρία στις πλάτες του συμβουλεύει τους όσους κάνουν το ντεμπούτο τους στην αγορά εργασίας να μην επικεντρώνονται στο να δουλέψουν για μεγάλες εταιρείες, αλλά να αναζητούν να εργαστούν για τους καλύτερους ανθρώπους από τους οποίους μπορούν να μάθουν.

«Οι τίτλοι, τα χρήματα, όλα αυτά θα έρθουν…»

«Ήμουν ένα σκαλί κάτω από το άτομο που άνοιγε τις πόρτες, αλλά αυτό δεν είχε σημασία γιατί δούλευα 20 μέτρα μακριά του κάθε μέρα», δηλώνει χαρακτηριστικά στο CNBC.

«Κάντε παρέα με τους κατάλληλους από νωρίς»

Ο Kapoor δήλωσε ότι η εμπειρία του να παρατηρεί τον Jobs έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του ηγετικού του στυλ. «Μπορώ να αποδώσω ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας μου στα πρώτα δύο ή τρία χρόνια στη NeXT», πρόσθεσε.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συμβουλεύει τους νέους να αναζητούν ευκαιρίες εργασίας με σπουδαίους ανθρώπους αντί να κάνουν απλώς αίτηση για να εργαστούν στις προφανείς εταιρείες μεγάλων ονομάτων.

«Βρείτε έναν τρόπο να κάνετε παρέα με τους κατάλληλους ανθρώπους πολύ νωρίς στην καριέρα σας», επισημαίνει ο Kapoor.

«Οι τίτλοι, τα χρήματα, όλα αυτά θα έρθουν, γιατί αυτά που θα μάθετε από αυτούς θα σας βοηθήσουν να έχετε αντίκτυπο…», εξηγεί ο ίδιος.

«Πληρώστε τους 50.000 δολάρια τον χρόνο»

Ο Kapoor προτείνει ακόμη και να πληρώνετε για να συνεργαστείτε με τους κατάλληλους ανθρώπους, επιμένοντας ότι αυτή η πρώιμη επένδυση θα αποδώσει αργότερα.

«Ακούστε τι λέω σε όλους όσους βγαίνουν από το κολέγιο και θέλουν να ψάξουν για μια δουλειά», δήλωσε ο Kapoor. «Βρείτε ένα σύνολο ανθρώπων από τους οποίους πιστεύετε ότι μπορείτε να μάθετε. Μην ανησυχείτε για τους τίτλους. Μην ανησυχείτε για την εταιρεία για την οποία εργάζονται. Πείστε τους ότι σας χρειάζονται και στη συνέχεια πληρώστε τους 50.000 δολάρια το χρόνο για να μπορέσετε να εργαστείτε γι’ αυτούς».

«Θα είναι τα καλύτερα 50.000 δολάρια που έχετε ξοδέψει ποτέ στη ζωή σας. Σίγουρα καλύτερα από την πανεπιστημιακή εκπαίδευση που μόλις χρηματοδοτήσατε», πρόσθεσε.

Ο Kapoor εξήγησε ότι τα πρώτα χρόνια της καριέρας κάποιου «υπαγορεύουν το μέλλον σας» και ότι οι περισσότεροι νέοι απορροφώνται από την εταιρεία για την οποία εργάζονται.

«Οι άνθρωποι κολλάνε στο εμπορικό σήμα για το οποίο δούλεψες. ‘Ω, δούλεψα στην Google’. Το θέμα είναι με ποιον δούλεψες και τι έμαθες από αυτούς. Γιατί αυτό θα σας βάλει στην στη σωστή πορεία», καταλήγει.

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ