Αρχική » Airbnb: Αυτοί είναι οι δημοφιλείς προορισμοί στην Ελλάδα για το καλοκαίρι

Airbnb: Αυτοί είναι οι δημοφιλείς προορισμοί στην Ελλάδα για το καλοκαίρι

by billakos

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στη Γερμανία, «μαγνητίζουν» χιλιάδες ταξιδιώτες, όπως δείχνουν και τα στοιχεία της Airbnb.

Καθώς πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 , επισκέπτες από όλο τον κόσμο προσπαθούν να εξασφαλίσουν μια θέση στην πρώτη σειρά στη διοργάνωση.

Παρότι το Παρίσι είναι η πόλη με τις περισσότερες αναζητήσεις παγκοσμίως στο Airbnb αυτό το καλοκαίρι, πόλεις όπως η Λιλ, οι Βερσαλλίες και η Λυών είναι δημοφιλείς χάρη στη στρατηγική απόφαση να πραγματοποιηθούν οι αγώνες σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Οι προβολές σελίδων καταχώρισης κατά την περίοδο των Αγώνων είναι κατά μέσο όρο 11 φορές υψηλότερες στις γαλλικές διοργανώτριες πόλεις και τα περίχωρά τους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος .

Με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου να ξεκινά σε δέκα τοποθεσίες σε όλη τη Γερμανία τον Ιούνιο, τρεις από τις διοργανώτριες πόλεις -Ντόρτμουντ, Μόναχο και Στουτγάρδη- έχουν αναδειχθεί ως δημοφιλείς προορισμοί για επισκέπτες σε όλο τον κόσμο αυτό το καλοκαίρι.

Οι ελληνικοί προορισμοί

Στην Ελλάδα, δημοφιλείς προορισμοί με βάση τις αναζητήσεις που έγιναν (για διαμονές Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2024), είναι το Χαλάνδρι και το Μαρούσι, καθώς και θαυμάσιοι παραθαλάσσιοι προορισμοί όπως η Δονούσα , η Βασιλική και το Σχίσμα Ελούντας.

Δονούσα
Χαλάνδρι
Βασιλική
Σχίσμα Ελούντας
Μαρούσι
Λειψοί
Ασπροβάλτα
Αντίπαρος
Μακρύς Γιαλός
Λαγανάς

Τι αναζητούν οι ελληνικές οικογένειες

Μερικές από τις κορυφαίες εθνικές κατηγορίες στις οποίες γίνονται κρατήσεις από οικογένειες αυτό το καλοκαίρι έχουν κεντρικό θέμα το να βρίσκονται κοντά σε νερό, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών Εξοχή, Παραλία, Παραθαλάσσια, Εθνικά πάρκα και Εκπληκτική θέα. Σύμφωνα με την Airbnb,  μερικοί από τους κορυφαίους εθνικούς προορισμούς κοντά στο νερό για ελληνικές οικογένειες αυτό το καλοκαίρι είναι οι εξής:

Νέα Ποτίδαια
Σέριφος
Χρυσή Ακτή
Λιμένι
Αντίπαρος
Γύθειο
Σάμος
Παλαιόχωρα
Ηλεία
Ασπροβάλτα

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ