Αρχική » Πρωτοφανής ποινική ρήτρα για εργαζόμενους ξενοδοχείου – Όποιος φεύγει πληρώνει… τον ξενοδόχο

Πρωτοφανής ποινική ρήτρα για εργαζόμενους ξενοδοχείου – Όποιος φεύγει πληρώνει… τον ξενοδόχο

by billakos

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν συνδικαλιστές και δυναμεις της Δ.Α.Σ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων το Σάββατο (25/5) σε ξενοδοχείο στο Ηράκλειο ενάντια στην προσπάθεια επιβολής «ποινικής ρήτρας» σε ξενοδοχοϋπαλλήλους σε περίπτωση που παραιτηθούν.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, που πρόκειται να ανοίξει τον Ιούλιο το ανακαινισμένο ξενοδοχείο, όπως σημειώνει το neakriti.gr, έδωσε στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου να υπογράψουν σύμβαση με όρο ότι πρέπει να καταβάλλουν στην εταιρία ποινική ρήτρα ίση με το ύψος του μισθού τους από 8/5 ως 30/6, εάν παραιτηθούν σε αυτό το χρονικό διάστημα – δηλαδή σχεδόν 2 μισθούς.

Οι εργαζόμενοι διεμήνυσαν σε εκπροσώπους της εταιρείας ότι καμία ποινική ρήτρα παραίτησης για ξενοδοχοϋπάλληλο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, κανένα εργαζόμενος δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω ούτε ένα ευρώ και κανείς δε θα μείνει απλήρωτος.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν

Όπως τονίζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, «με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού εκφοβίζουν και τρομοκρατούν τους εργαζόμενους, τους ξεζουμίζουν αναγκάζοντάς τους να δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες, χωρίς ρεπό και με μεροκάματα που δε φτάνουν να καλύψουν ούτε τα βασικά. Και σε όλα αυτά βάζουν το ‘κερασάκι στην τούρτα’, θέλουν να μας δέσουν την αλυσίδα με τη σιδερένια μπάλα, μην τυχόν ξεφύγει κανείς! Δε θα τους περάσει! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, σε όλα τα ξενοδοχεία να απαντήσουν αποφασιστικά και μαχητικά με την οργάνωσή τους σε κάθε πόστο, για καλύτερες συνθήκες εργασίας».

Και σημειώνουν πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, ενώ καλούν την εταιρεία:

· «Να πάρει πίσω τώρα τον απαράδεκτο, εκβιαστικό όρο της ποινικής ρήτρας.

· »Να δεσμευτεί ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν με βάση την τοπική κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, χωρίς εξαιρέσεις και ‘παραθυράκια’».

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ