Αρχική » Τα McDonald’s έχασαν το εμπορικό σήμα «Big Mac» στην ΕΕ

Τα McDonald’s έχασαν το εμπορικό σήμα «Big Mac» στην ΕΕ

by billakos

Η αμερικανική αλυσίδα φαστ φουντ McDonald’s έχασε το εμπορικό σήμα «Big Mac» υπέρ της ιρλανδικής ανταγωνιστικής Supermac’s, όπως έκρινε σήμερα Τετάρτη το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αμερικανική αλυσίδα φαστ φουντ δεν έχει πλέον το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον όρο «Big Mac» για τα προϊόντα πουλερικών αφού δεν τον είχε χρησιμοποιήσει για αυτά τα προϊόντα για πέντε συναπτά έτη, όπως αποφάσισε το δεύτερο ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης την Τετάρτη.

Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί μια μερική νίκη για την ιρλανδική εταιρεία Supermac, σε μια μακροχρόνια διαμάχη για το εμπορικό σήμα.

Το ιστορικό της δικαστικής διαμάχης

Η απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου που εδρεύει στο Λουξεμβούργο επικεντρώθηκε στην προσπάθεια της Supermac το 2017 να ανακαλέσει τη χρήση από τη McDonald’s του ονόματος Big Mac που είχε καταχωρίσει η αμερικανική εταιρεία το 1996 για προϊόντα και υπηρεσίες κρέατος και πουλερικών που παρέχονται σε εστιατόρια.

Το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) απέρριψε την αίτηση ανάκλησης της Supermac και επιβεβαίωσε τη χρήση του όρου από τη McDonald’s για σάντουιτς με κρέας και κοτόπουλο, με αποτέλεσμα η ιρλανδική εταιρεία να αμφισβητήσει την απόφαση.

Η Supermac’s, η οποία άνοιξε τα πρώτα της εστιατόρια στο Γκάλγουεϊ το 1978, πουλά μπιφτέκια με βοδινό και κοτόπουλο, καθώς και τηγανητές κοτομπουκιές και σάντουιτς.

Το Γενικό Δικαστήριο απέρριψε τα επιχειρήματα της McDonald’s και ακύρωσε εν μέρει και τροποποίησε την απόφαση του EUIPO.

«Η McDonald’s χάνει το εμπορικό σήμα της ΕΕ Big Mac όσον αφορά τα προϊόντα πουλερικών», αποφάνθηκαν οι δικαστές.

«Η McDonald’s δεν έχει αποδείξει πραγματική χρήση εντός μιας συνεχούς περιόδου πέντε ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με ορισμένα αγαθά και υπηρεσίες», ανέφερε η διακστική απόφαση.

Η απόφαση μπορεί να προσβληθεί στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης.

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ