Αρχική » Αγορά ακινήτου: Οι πιο χαμηλές τιμές πώλησης κατοικιών σε περιοχές της Αθήνας

Αγορά ακινήτου: Οι πιο χαμηλές τιμές πώλησης κατοικιών σε περιοχές της Αθήνας

by billakos

Με τα ρεκόρ τιμών πώλησης ακινήτων σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας να σπάνε το ένα μετά το άλλο και γειτονιές της Αθήνας να έχουν γίνει απλησίαστες υπάρχουν και ορισμένες συνοικίες στο κέντρο όπου οι τιμές εξακολουθούν να είναι σχετικά χαμηλές, καθώς δεν έχουν μεγάλη ζήτηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Protio, οι πιο χαμηλές τιμές πώλησης κατοικιών το πρώτο πεντάμηνο του 2024 παρατηρούνται σε περιοχές της Αθήνας που έχουν χαρακτηριστεί υποβαθμισμένες.

Πρώτη και με διαφορά η Πλατεία Αμερικής όπου η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης ανέρχεται στα 1.505 ευρώ το τ.μ. Ακολουθούν τα Κάτω Πατήσια με 1.550 ευρώ το τ.μ. Μετά έρχεται η Αγία Παρασκευή στην περιοχή των Αχαρνών, όπου οι τιμές φτάνουν τα 1.571 ευρώ το τ.μ., ενώ στα ίδια επίπεδα κινείται και η Πλατεία Αττικής.

Σε ορισμένες περιοχές των Δυτικών Προαστίων εξακολουθούν να υπάρχουν συνοικίες που διατηρούν πιο προσιτές τιμές

Σχετικά χαμηλά παραμένουν οι τιμές στον Σταθμό Λαρίσης, όπου το κόστος τους διαμορφώνεται στα 1.620 ευρώ ανά τ.μ., αλλά και στην Πλατεία Βικτωρίας στα 1.660 ευρώ ανά τ.μ. Στις οικονομικές επιλογές συγκαταλέγονται τα Πατήσια και συγκεκριμένα η περιοχή της Γκράβας, με τιμές ύψους 1.678 ευρώ το τ.μ.

Τα τελευταία χρόνια, αν και έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση σε ορισμένες περιοχές των Δυτικών Προαστίων εξακολουθούν να υπάρχουν συνοικίες που διατηρούν πιο προσιτές τιμές σε σχέση με την υπόλοιπη Αθήνα. Για παράδειγμα, τα ακίνητα στον Κορυδαλλό και συγκεκριμένα οι «Φυλακές» έχουν κόστος πώλησης ακινήτων στα 1.694 ευρώ ανά τ.μ. Τέλος, τη δεκάδα με τις χαμηλότερες τιμές κατοικιών στην Αθήνα κλείνουν το Αιγάλεω, με μέση ζητούμενη τιμή πώλησης τα 1.730 ευρώ το τ.μ., και η Ανθούπολη, με 1.736 ευρώ το τ.μ.

Ετήσια άνοδο 10,8%

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, με βάση την παλαιότητα ακινήτου, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των τιμών των νέων διαμερισμάτων διαμορφώθηκε στο 10,8% και των παλαιών στο 10,1%.

Με βάση τη γεωγραφική θέση, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής των τιμών των διαμερισμάτων διαμορφώθηκε σε 9,4% στην Αθήνα, 12,2% στη Θεσσαλονίκη, 10,3% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 12,1% στις λοιπές περιοχές της χώρας.

Με βάση τα διαθέσιμα προσωρινά στοιχεία, εκτιμάται ότι το α΄ τρίμηνο του 2024 οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) ήταν κατά μέσο όρο αυξημένες κατά 10,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023. Για το 2023, οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 13,8% (αναθεωρημένα στοιχεία), έναντι αύξησης 11,9% το 2022.

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ