Αρχική » Παράθυρο για αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών

Παράθυρο για αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών

by billakos

Στην… παγίδα του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος πιάστηκε ένας στους δυο ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν υποβάλει ήδη τη φορολογική τους δήλωση. Ωστόσο, ανοιχτό είναι το παράθυρο για βελτιώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το MEGA, το νέο σύστημα φορολόγησης 735.000 επαγγελματιών θα επαναξιολογηθεί όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχουν αδικίες θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις.

Με απόφαση οι άνω των 65 ετών και τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω δεν υποχρεούται να δηλώσουν IBAN

Παρά ταύτα ανοιχτό είναι το παράθυρο για αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών που η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σημειώνεται ότι 2 στους 3 επαγγελματίες θα πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο σε σχέση με πέρσι κατά μέσο όρο 1.444 ευρώ. Από το υπόλοιπο 1/3, οι μισοί εξ’ αυτών θα έχουν μείωση 560 ευρώ και οι άλλοι μισοί δεν θα δουν διαφορές.

Από τις 75.000 φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί το 51% δηλώνει εισοδήματα χαμηλότερα από το ελάχιστο τεκμαρτό, ενώ 255 πήγαν σε αμφισβήτηση του τεκμαρτού εισοδήματος -που αναλογεί σε 0,3%- και 24 εξ’ αυτών των περιπτώσεων ολοκληρώθηκαν και ελέγχθηκαν.

Παράλληλα αναζητούνται 75.464 φορολογούμενοι για να λάβουν την επιστροφή φόρου. Ακόμη, με απόφαση οι άνω των 65 ετών και τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω δεν υποχρεούται να δηλώσουν IBAN.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ