Αρχική » Επιχειρήσεις: Αύξηση 15,8% στις νέες εγγραφές στο α΄ εξάμηνο 2024

Επιχειρήσεις: Αύξηση 15,8% στις νέες εγγραφές στο α΄ εξάμηνο 2024

by billakos

Κατά 15,8% ενισχύθηκε το ισοζύγιο εγγραφών-διαγραφών στο ΓΕΜΗ στο πρώτο εξάμηνο του 2024, φθάνοντας τις 3.787 νέες επιχειρήσεις το 2024, από 3.271 το 2023, επιβεβαιώνοντας ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα συνεχίζει να αναπτύσσεται θετικά, παρά τις δυσκολίες του εγχώριου και διεθνούς περιβάλλοντος.

Τα πρόσφατα στοιχεία του ΓΕΜΗ για τις εγγραφές και διαγραφές επιχειρήσεων στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) δείχνουν, πιο συγκεκριμένα, ότι οι νέες εγγραφές αυξήθηκαν σημαντικά στις 5.092 τους πρώτους 6 μήνες του 2024 σε σύγκριση με τις 4.646 του αντίστοιχου διαστήματος του 2023.

Παράλληλα, ο αριθμός των διαγραφών διατηρήθηκε σε σχετικά σταθερά επίπεδα, αυξηθείς ελαφρώς από 1.375 στο πρώτο εξάμηνο του 2023 στις 1.385 το 2024. Επιπλέον, οι περισσότερες νέες εγγραφές επιχειρήσεων παρουσιάζονται στον κλάδο των υπηρεσιών, ενώ ακολουθούν οι εμπορικές και οι βιομηχανικές επιχειρήσεις.

Θετική δυναμική για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Σχολιάζοντας τα στοιχεία αυτά, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, τόνισε: «Η σημαντική αύξηση των εγγραφών νέων επιχειρήσεων στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη θετική δυναμική της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

H πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου

Παρά τις δυσκολίες, οι ελληνικές επιχειρήσεις συνεχίζουν να καινοτομούν και να αναπτύσσονται, δημιουργώντας νέες υπηρεσίες και θέσεις εργασίας, ενισχύοντας έμπρακτα την ελληνική οικονομία.

Οφείλουμε να συνεχίσουμε να τις στηρίζουμε με ευνοϊκές πολιτικές για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις, προωθώντας τη βιώσιμη ανάπτυξη και το μετασχηματισμό της παραγωγικότητας».

Ακολουθούν τα αναλυτικά στοιχεία:

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ