Αρχική » Ena Athletics: Η ελληνική startup που «μπαίνει» στα αθλητικά παπούτσια

Ena Athletics: Η ελληνική startup που «μπαίνει» στα αθλητικά παπούτσια

by billakos

Με ένα παπούτσι υψηλών προδιαγραφών (supershoe) «γεννημένο στην Ελλάδα» κάνει ντεμπούτο ο όμιλος Λάτση στην αθλητική υπόδηση και συγκεκριμένα στον χώρο του running.

Η Ena Athletics, μια καινούρια, πολλά υποσχόμενη startup, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αναμένεται να κάνει δυναμική είσοδο το προσεχές διάστημα στην ελληνική αγορά.

«Με έδρα στην Αθήνα και με ένα διεθνές management team ηγούμενο από Έλληνες, η Ena Athletics, αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη αίσθηση και φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα της κατηγορίας, λανσάροντας το πρώτο Ελληνικό running παπούτσι υψηλών προδιαγραφών (supershoe), το οποίο αντλεί έμπνευση από την κληρονομιά και τις αθλητικές αξίες της χώρας μας», σημειώνεται.

Ο όμιλος Λάτση και οι ανταγωνιστές

Αναφορικά με τη διοικητική σύνθεση της εν λόγω startup, η ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι θα αποτελείται από έναν Έλληνα επενδυτή από τον χώρο του Venture Capital, έναν Έλληνα γενικό διευθυντή με διεθνή πείρα στο ηλεκτρονικό εμπόριο, έναν βραβευμένο σχεδιαστή υποδημάτων, ένα πρώην ηγετικό στέλεχος της Nike και διακεκριμένους Έλληνες δρομείς.

Ποια είναι η Ena Athletics

Με βάση τα στοιχεία που αναφέρονται στο ΓΕΜΗ η ανώνυμη εταιρεία Ena Athletics έχει έδρα στη Λεωφόρο Κηφισίας 37A στο Μαρούσι όπου βρίσκεται και το εμπορικό κέντρο στο Golden Hall της Lamda Development (συμφερόντων του ομίλου Λάτση).

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της νεοσύστατης εταιρείας είναι ο κος Θωμάς Θωμαϊδης με μακρόχρονη θητεία στην Ocado Retail στην Βρετανία.

Στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συμμετέχουν επίσης ως μέλη οι κ.κ. Αργυρώ Αναγνώστου και Ευάγγελος Χρόνης, οι οποίοι κατέχουν θέσεις σε σειρά εταιρειών συμφερόντων του ομίλου Λάτση.

Ας σημειωθεί ότι ο Αλέξανδρος Λάτσης, ο δεύτερος γιος του Σπύρου Λάτση, ασχολείται με venture capital, νεοφυείς (start-ups) επιχειρήσεις, επενδύσεις σε υψηλή τεχνολογία, ψηφιακό gaming σε κινητά τηλέφωνα ακόμη και με media ειδικά για παιδιά.

Όπως αναφέρεται στο καταστατικό της εταιρείας σκοπός της είναι:

Η εισαγωγή, αντιπροσώπευση, αγορά, εμπορία, σχεδιασμός, κατασκευή, πώληση ειδών αθλητικού εξοπλισμού, όπως ενδεικτικά ενδυμάτων, υποδημάτων, αξεσουάρ και συναφών ειδών άθλησης, στολών και εξαρτημάτων σκι, μαγιό κολύμβησης και λοιπών ειδών. Η έρευνα, ανάπτυξη και το marketing καινοτόμων αθλητικών ενδυμάτων και εξοπλισμού. Το λιανικό εμπόριο των ανωτέρω αθλητικών ειδών δια αλληλογραφίας η μέσω διαδικτύου Το χονδρικό εμπόριο αθλητικών ειδών κατόπιν εισαγωγής έτοιμων αθλητικών ειδών.

Επίσης η εταιρεία μπορεί:

α) Να συμμετέχει σε οποιαδήποτε επιχείρηση με όμοιο ή παρεμφερή σκοπό, οποιουδήποτε εταιρικού τύπου.

β) Να συγχωνεύεται με άλλες εταιρείες, να απορροφά άλλες επιχειρήσεις, να ιδρύει θυγατρικές στην ημεδαπή και την αλλοδαπή, να διασπάται σε δυο ή περισσότερες εταιρείες, να αποσχίζει κλάδους δραστηριότητας ή τμήματά της.

γ) Να ιδρύει υποκαταστήματα, πρακτορεία ή γραφεία, οπουδήποτε στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

δ) Να αντιπροσωπεύει οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση οποιασδήποτε νομικής μορφής ημεδαπή ή αλλοδαπή με όμοιο ή παρεμφερή σκοπό.

ε) Να παρέχει ή να λαμβάνει δάνεια, πιστώσεις, τριτεγγυήσεις, εγγυήσεις και ασφάλειες οποιασδήποτε μορφής, εμπράγματης ή προσωπικής υπέρ φυσικών προσώπων ή άλλων εταιρειών οποιουδήποτε εταιρικού τύπου.

Η απαρίθμηση των σκοπών της Εταιρείας και των δραστηριοτήτων της είναι ενδεικτική και όχι περιοριστική. Με απόφαση της Συνέλευσης των Εταίρων, είναι δυνατόν ο σκοπός της Εταιρείας να διευρυνθεί και σε άλλες δραστηριότητες.



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ