Αρχική » To χρώμα του χρήματος – Το χάσμα του φυλετικού πλούτου οξύνεται παρά τις αυξήσεις μισθών

To χρώμα του χρήματος – Το χάσμα του φυλετικού πλούτου οξύνεται παρά τις αυξήσεις μισθών

by billakos

Από την πανδημία, τα μισθολογικά κέρδη για τους Μαύρους Αμερικανούς ξεπέρασαν αυτά των λευκών – αλλά η ανισότητα πλούτου οξύνθηκε, σύμφωνα με νέα έρευνα της Fed της Νέας Υόρκης.

Η έρευνα, η οποία εξετάζει τις αλλαγές από το 2019 έως το τρίτο τρίμηνο του 2023, δείχνει πόσο σταθερά εδραιωμένο είναι το φυλετικό χάσμα πλούτου στις ΗΠΑ.

Η διαφορά προήλθε από τα μεγάλα κέρδη στη χρηματιστηριακή αγορά το 2021 – τα λευκά νοικοκυριά έχουν πολύ περισσότερο από τον πλούτο τους σε μετοχές από τα νοικοκυριά των μαύρων ή των ισπανόφωνων.

Περισσότερο από το 50% του πλούτου των Μαύρων και Ισπανόφωνων κατέχεται σε συντάξεις και ένα μικρότερο μερίδιο σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια.

Ο λευκός πλούτος εκτινάχθηκε στα 112,8 τρισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2023 από 87,5 τρισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2019

Για τους Ισπανόφωνους αυξήθηκε στα 3,1 τρισεκατομμύρια δολάρια, από 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια. Και για τα μαύρα νοικοκυριά ο πλούτος μειώθηκε στα 4,6 τρισεκατομμύρια δολάρια από 4,7 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Axios.

Τα μαύρα και ισπανόφωνα νοικοκυριά είδαν την αξία των χρηματοοικονομικών τους περιουσιακών στοιχείων να μειώνεται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου

Διαφορετική η εικόνα στους μισθούς

Η εικόνα των μισθών είναι διαφορετική. Οι πραγματικοί εβδομαδιαίοι μισθοί για τους Μαύρους Αμερικανούς αυξήθηκαν 8% κατά την περίοδο που εξέτασε η NY Fed, από 291 $ στις αρχές του 2019 σε 315 $ το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Ο μέσος εβδομαδιαίος μισθός του λευκού ατόμου αυξήθηκε από 370 $ το 2019 σε 371 $ – βασικά, χωρίς αύξηση.

Ο χρηματοοικονομικός πλούτος των μη λευκών υποχώρησε

H έκθεση διερευνά σε ποιο βαθμό η διαφορική αύξηση του πλούτου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οφείλεται στις διαφορές στην ανάπτυξη των συνιστωσών του—χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία και περιουσιακά στοιχεία ακίνητης περιουσίας.

Λευκά, μαύρα και ισπανόφωνα νοικοκυριά επενδύουν το σύνολο του ενεργητικού τους σε χρηματοοικονομικά και ακίνητα με διαφορετικά ποσοστά: τα συνολικά λευκά περιουσιακά στοιχεία το 2019: Το 1ο τρίμηνο ήταν περίπου 70 τοις εκατό χρηματοοικονομικά και 20 τοις εκατό ακίνητα, τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των Μαύρων ήταν περίπου 65 τοις εκατό χρηματοοικονομικά και 25 τοις εκατό ακίνητη περιουσία και τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των Ισπανών ήταν 50 τοις εκατό χρηματοοικονομικά και 40 τοις εκατό ακίνητα.

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ