Αρχική » Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Αύξηση προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Αύξηση προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

by billakos

Την αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος προανήγγειλε την Παρασκευή (1/3)) ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Μουρούτσος», στη Δάφνη.

Συγκεκριμένα, πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως το επίδομα στέγασης των φοιτητών θα φτάσει έως και τα 2.500 ευρώ.

Αύξηση του επιδόματος στέγασης των φοιτητών προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως δεν πρόκειται οι φοιτητές να είναι όμηροι μικρών μειοψηφιών και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην έλλειψη στέγης και τα υψηλά ενοίκια. Ακόμη, είπε ότι αποτελεί μια πρόκληση που απαιτεί πολλές δράσεις και μίλησε για την αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος.

«Επιτρέψτε μου όμως να πω και δύο λόγια για το άλλο μεγάλο πρόβλημα για το οποίο πάντα μου μιλούν οι νέοι, όπου και αν πηγαίνω στην πατρίδα μας. Αυτό δεν είναι άλλο από την έλλειψη στέγης και τα υψηλά ενοίκια. Το ξέρω καλά πόσο αυτό απασχολεί την καθημερινή ζωή σας. Πρέπει όμως να ομολογήσω ότι αποτελεί μια πρόκληση που απαιτεί πολλές δράσεις και σε παράλληλα πεδία. Δεν μπορεί να βρει μια αυτόματη λύση.

Θα φτάσει τα 2.500 ευρώ

Σε πρώτη φάση έχουμε συμφωνήσει με τον Υπουργό να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο το στεγαστικό επίδομα, φτάνοντας ως τα 2.500 ευρώ. Θέλω να θυμίσω ότι ήδη εμείς ήμασταν αυτοί που το αυξήσαμε στα 2.000 ευρώ υπό την προϋπόθεση της συγκατοίκησης. Και αυτό είναι μια σημαντική ανάσα για τους φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν μακριά από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους», δήλωσε ο ίδιος.

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ