Αρχική » Πτώση έως 30% στα πράσινα τιμολόγια ρεύματος για τον Μάρτιο

Πτώση έως 30% στα πράσινα τιμολόγια ρεύματος για τον Μάρτιο

by billakos

Άναψε για τα καλά ο ανταγωνισμός στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Οι πάροχοι προχώρησαν σε μεγάλες μειώσεις στα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος για τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των χρεώσεων για τον τρέχοντα μήνα οι μειώσεις που έκαναν σε σχέση με τον Φεβρουάριο κυμαίνονται από 15% έως και 30%. Οι καταναλωτές μπορούν να αναζητήσουν τις χρεώσεις στα «πράσινα» τιμολόγια και στην ειδική ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων https://invoices.rae.gr/oikiako/.

Οι τιμές

Το εύρος των τελικών τιμών προμήθειας ρεύματος (συμπεριλαμβανομένων και των όποιων πιθανόν εκπτώσεων) κυμαίνεται από τα 0,08 έως και τα 0,11 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Τον προηγούμενο μήνα, φεβρουάριο το εύρος των χρεώσεων στα πράσινα τιμολόγια ήταν από τα 0,11 έως τα 0,14 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Οι μειώσεις αποδίδονται στην αποκλιμάκωση των τιμών φυσικού αερίου TTF αλλά και της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Και για τον μήνα αυτό πάροχοι διαμορφώνουν τις τελικές τιμές προμήθειας με την παροχή εκπτώσεων συνέπειας για την πληρωμή των λογαριασμών. Δηλαδή οι τελικές τιμές συνδέονται με την έγκαιρη εξόφληση των λογαριασμών ρεύματος.

Δώρα

Επιπλέον πάροχοι παρέχουν και έξτρα μειώσεις στους πελάτες που θα έρθουν για πρώτη φορά τις εταιρείες τους. Πρόκειται για παροχές (τις αποκαλούν δώρο) χρηματικής έκπτωσης στους πρώτους λογαριασμούς.

Με κλιμακωτές χρεώσεις

Εξάλλου, και για τον Μάρτιο, πάροχοι, όπως η ΔΕΗ και η Elpedison διαμορφώνουν τις τελικές τιμές προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με το μέγεθος της κατανάλωσης.

Η ΔΕΗ στο πράσινο τιμολόγιο της Γ1/Γ1Ν δίνει τελική τιμή ρεύματος για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες μηνιαίως 0,10827 ευρώ ανά κιλοβατώρα και για τις επόμενες 500 κιλοβατώρες τον μήνα 0,11907 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Η Elpedison για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες μηνιαίως ανακοίνωσε τελική τιμή τα 0,09898 ευρώ ανά κιλοβατώρα και για το σκέλος της κατανάλωσης από την 101η και πάνω κιλοβατώρα η τελική τιμή προμήθειας ρεύματος ανεβαίνει στα 0,10760 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Οι τελικές τιμές των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας στα πράσινα τιμολόγια για τον Μάρτιο 2024

Πηγή: OT

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ